MLADINSKA SPEEDWAY ŠOLA AMD KRŠKO IŠČE NOVE VOZNIKE

Razne debate

MLADINSKA SPEEDWAY ŠOLA AMD KRŠKO IŠČE NOVE VOZNIKE

OdgovorNapisal/-a admin » 09 Dec 2015, 08:32

MLADINSKA SPEEDWAY ŠOLA AMD KRŠKO IŠČE NOVE VOZNIKE!
Slika
Brez zavor, brez prestav, pospeški primerljivi z dirkalnikom formule 1, hitrosti do 120 kilometrov na uro, 10-tisoč glava množica. To so glavne karakteristike 500 kubičnih motorjev in športa, ki izjemno hitro zasvoji tako dirkače kot tudi gledalce. Speedway je zelo atraktiven stadionski adrenalinski šport, ki v Sloveniji domuje v Krškem, Ljubljani ter v Lendavi.
Avto moto društvo Krško je klub z najdaljšo tradicijo pri nas, saj beleži že 68 let obstoja ter organizacije prve dirke na domačem Stadionu Matije Gubca. Gre torej za izkušenega, a hkrati tudi uveljavljenega organizatorja dirk, ki se lahko pohvali že z desetimi izvedbami tekmovanj na najvišjem nivoju – dirk serije Grand Prix, ki nam vsako sezono dajo novega svetovnega prvaka v speedwayu. Tudi v sezoni 2016 bodo vsi ljubitelji tega športa lahko spremljali največje zvezde v Krškem, saj bo ravno Gubec gostil otvoritveno dirko serije Speedway Grand Prix 2016, in sicer 30. aprila. Med največjimi bo ponovno najboljši slovenski voznik vseh časov, 14-kratni serijski državni prvak med posamezniki, Matej Žagar, ki je aktualno sezono svetovnega prvenstva zaključil na 6. mestu.
AMD Krško pa ob kvalitetni organizaciji dirk gleda vedno bolj dolgoročno in daje še večji poudarek iskanju in izobrazbi mladih voznikov, ki bi krški in slovenski speedway popeljali na višji nivo. Ravno to usmerjenost smo v Krškem v preteklosti malce pogrešali. Nedosegljivi Žagar trenutno nima pravega naslednika v slovenskem prostoru, kaj šele voznika, ki bi lahko vsaj približno dosegal podobne uspehe v mednarodni konkurenci. Hkrati ne moremo mimo dejstva, da število aktivnih speedway voznikov doma upada, ob padcu kvantitete pa trpi tudi kvaliteta, kar se nenazadnje kaže pri dosežkih slovenskih reprezentantov.
Zelo oddaljeni so časi Kreša Omerzela in Gerharda Lekšeta, ki sta zadnja osvajala članske državne naslove v barvah krškega kluba. In ravno v ta namen se v zadnjih izdihljajih leta ustanavlja Mladinska speedway šola AMD Krško. Avto moto društvo Krško si močno želi novega članskega državnega prvaka in voznika, ki bi tudi v mednarodni konkurenci posegal po najvišjih mestih. Iščemo naslednika Franca Babiča, Izaka Šanteja, prej omenjenih Omerzela in Lekšeta ter naslednika Mateja Žagarja, ki bo ob zaključku svoje kariere pustil veliko vrzel v celotnem slovenskem speedway prostoru. AMD Krško optimistično gleda naprej in z močno motivirano ekipo obljublja lepše čase.
Ob tej priložnosti vabimo vse ambiciozne in adrenalina željne fante (zaželjena starost je do 16 let), da se vpišejo v novoustanovljeni program vzgoje mladih voznikov. V sklopu speedway šole bo zagotovljeno vse, kar je potrebnega za začetek kvalitetnega dela. Ob dobro pripravljenih klubskih motorjih vas bomo s pomočjo strokovnjakov pripeljali na nivo licenciranega speedway voznika AMD Krško. Skupaj bomo osvajali nove naslove in napolnili Stadion Matije Gubca do zadnjega kotička!
Prijavite se lahko na e-mail naslov mss.amdkrsko@gmail.com ali preko telefona 040-750-365 (kontaktna oseba je Boštjan). Prijave zbiramo do 31.12., nakar vas bomo skupaj s starši povabili na predstavitveno srečanje. O nadaljnjih korakih vas seveda obvestimo. Vljudno vabljeni v čim večjem številu!

Facebook povezava...
https://www.facebook.com/mss.amdkrsko/? ... age_bubble

S spoštovanjem,
Avto moto društvo Krško ter
Mladinska speedway šola AMD Krško
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 09 Apr 2014, 18:54

Re: MLADINSKA SPEEDWAY ŠOLA AMD KRŠKO IŠČE NOVE VOZNIKE

OdgovorNapisal/-a jotko » 09 Dec 2015, 11:40

Malo starejši tudi pridejo v upoštev? :?:
jotko
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 10 Apr 2014, 17:11


Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron